Silestone komposit står för skönhet och elegans och kommer i oräkneliga färger.

Fördelar med en bänkskiva i komposit

Eftersom komposit framställs av mineraler som utsätts för mycket högt tryck har materialet flera särskilda fördelar:  

  • Reptålig yta
  • Motståndskraftigt mot fläckar
  • Lätt att rengöra och underhålla

Silestone

By COSENTINO

Det finns 7 olika prisgrupper (PG). Prisvärda alternativ i PG 1 till de lite mer exklusiva alternativen i PG 7.

Silestone är en hybridyta av mineraler och återvunna material som kan användas för att klä inomhusutrymmen med färg, design och struktur.

HybriQ+ är en banbrytande och patentregistrerad teknik från Cosentino utvecklad för tillverkning av nya Silestone. En ny högpresterande blandning av premium-mineraler och återvunna material som produceras genom en hållbar tillverkningsprocess med 99% återvunnet vatten och 100% elenergi från förnybara källor.

Silestone är en komposit vilket ger materialet en enastående hårdhet och motståndskraft. Det är det första och enda materialet för köksbänkar med hygieniskt skydd. Detta skydd ger unika hygieniska egenskaper som materialet är ensamt på marknaden om.

Komposit är perfekt för ett flertal användningsområden – i kök och badrum, laboratorier, på sjukhus, hotell, restauranger och andra yrkesmässiga sammanhang där man vill ha minimalt med skarvar.

Silestone skall inte rengöras med starka lösningsmedel och aceton vilka kan påverka produktens egenskap avseende fläckmotstånd, ton och ljusstyrka.