Oljor & Rengöring

Underhåll av natursten.

GRANIT OLJA

250 kr

Zinolin – Granitolja, 250 ml

Specialframställd, transparent olja för behandling och underhåll av granit och andra porösa stensorter. Oljan tränger ner i ytan och skyddar materialet från uttorkning och fläckar samt framhäver materialets naturliga färg och struktur.
Att olja in
Stryk ett tunt lager på stenen med en trasa, torka bort överflödig olja och låt det ligga över natten. Torka sedan skivan som vanligt.


MARMORPOLISH

250 kr

Zinolin – Marmorpolish, 250 ml

Vaxemulsion speciellt framtagen för behandling och vård av marmor och annan hård, icke-porös sten. För att ge stenen sitt grundskydd ska Zinolin marmorpolish appliceras. Stryk på ett tunt lager. Låt torka i några minuter. Polera upp till glans med en torr trasa. Detta bör upprepas 1 gång per år.

Då marmor är en porös stensort måste man vara extra försiktig med ämnen som kan färga av sig, till exempel rödvin, syror, stekfett, kaffe, bärsaft med mera.


RENGÖRINGSMEDEL

250 kr

Q-Action – Rengöring, 500 ml

Ett rengöringsmedel speciellt framtagen för kvartkomposit såsom Silestone och Dekton samt Granit. 

Särskilt lämplig för djuprengöring av köksbänkskivor. Q-Action har vissa egenskaper som gör den till en unik produkt på marknaden:

Håller mekaniska glansen över tiden (till skillnad från andra rengöringsmedel som är aggressiva och kan påverka glansen). 

Förbättrar glansen efter varje användning.
Rengör alla typer av fläckar (vin, olja, citron, märkpenna).
En sk.PH- Dermoprotektor vårdar händerna. 
Innehåller självtorkande komponenter och naturlig tvål.

CLEAN AND SHINY

300 kr

Poleringsmedel för diskbänk, 180 g

Rengör, polerar blankt konserverar på samma gång.

Enkelt att använda och otroligt drygt.

Perfekt för alla ytor i Ert kök och badrum.


FÄRGFÖRSTÄRKELSE

350 kr

Akemi – Färgförstärkning / Super Darkener, 250 ml

Användningsområde: Mörk sten, Defekta ytor, Polerade och finslipade ytor
Produktfördelar: Döljer repor och småsprickor, inom och utomhusanvändning, livsmedelsgodkänd. Färgförstärkning Super, särskilt lämpad för mörk sten.

Färgförstärkning Super används även som impregnering

Färgförstärkning Super Akemi en väderbeständig produkt med långtidsverkan för inom- och utomhusbruk. Akemi Färgförstärkning Super är särskilt lämplig för färgförstärkning av mörk sten. Färgförstärkning Super döljer repor och småsprickor och ger därför stenytan ett homogent utseende.

Lämpligast för finslipade eller polerade ytor. Färgförstärkning super har även en utomordentlig impregnerande effekt.

Livsmedelsgodkänt – Färgförstärkning Super är godkänd att användas i miljöer med livsmedelshantering.

Förbrukning: ca. 10 – 20 m2/liter; beroende av ytans absorptionsförmåga.


ANTI-FLÄCK NANO

350 kr

Akemi – Antifläck Nano, 250 ml

Akemi Antifläck är ett impregneringsmedel för marmor, skiffer, granit och andra naturstenar. Nanoeffekten passar även perfekt som olja till kakel, klinkers och betongsten. Denna är ett måste för dig som vill ha en lättstädad och mer underhållsfri stenyta i ditt hem. Akemi Nanoeffekt är en impregnering som använder den revolutionerande nanotekniken för att undvika att smuts, ingrott fett och vätskor sugs upp i ytan. Akemi Antifläck förändrar, till skillnad mot de flesta andra impregneringsprodukter, normalt inte stenens färg och utseende. Produkten används med fördel på såväl bänkskivan i natursten som kalkstensgolvet i badrummet. Den fungerar även utmärkt till granithäll och stentrappa i trädgården.

Rengör ytan med t.ex. Akemi Stensåpa, Akemi Stenrengöring eller Akemi Cementborttagning så att ytan är helt ren innan applicering.

Förbrukningen av Akemi Nano Effekt kan variera brett beroende på ytan och stenens absorptionsförmåga. Men självklart även på om processen upprepas : Förbrukning: ca 5-20m2/liter

Prova alltid impregnering och rengöringsprodukter på en provyta eller mindre bit av stenen innan Impregnering utförs på hela ytan. Så att du känner dig nöjd med resultatet.


SKUDO UNIVERSAL

350 kr

Skudo – Universal, 250 ml

Flytande, vattenbaserad skyddsmedel Tenax Skudo för granit, marmor och andra naturstenar samt betong, mosaikbetong och konststen. Kan användas på polerade eller grova ytor. Ger den behandlade ytan en vatten- och fettavvisande yta. Skudo Universal, livsmedelsgodkänd, lämpar sig utmärkt för bearbetning av till exempel köksbänkar i granit.

DANA LIM-MONTAGE

150 kr

Dana Lim – Montagelim, 290 ml

Montage Ekstra 292, Vit

Används för limning av fönsterbänkar samt vid montering av bänkskivor. Neutralt och lättarbetat montage lim för inom- och utomhusbruk. Kan användas på väggar, tak och golv för uppsättningar av speglar, paneler och kakelplattor. Limmet fäster på de flesta material så som trä, glas, betong, mursten, glasfiber, plexiglas och vissa typer av gummi.

Använd vårt beställningsformulär för att lägga en beställning.