5 tips på hur du enkelt inreder din bänkskiva i natursten

inredningsmagasin har vi i flera år fått se stilrena inspirationsbilder på marmorkök

Att inreda med den kala stenen är ett slitstark alternativ och en tidlös klassiker som du har glädje av i flera år.

Men hur gör man egentligen för att inreda ett marmorkök på bästa sätt?  

Få inspiration för hur du kan styla ditt kök med våra fem enkla tips!


1. Kombinera med mässing

En vinnande kombination som får en given första plats på listan är marmor tillsammans med mässing. Detaljer som ljusstakar, ramar eller handtag i mässing ger ett stilrent intryck. Vill du istället slå på stort är ett sidobord eller en drickvagn i mässing ett snyggt komplement till ditt marmorkök.

 

2. Inred naturskönt

Det är inte en tillfällighet att du hittar vackra blommor och gröna växter på Hemnets alla köksbilder. Ett grönt inslag ger ditt kök liv! Plantera ner basilikan i en lerkruka eller unna dig en vas med färska snittblommor.

 

3. Addera dova textiler

Tänk rosa, beige eller lavendel. Genom att addera textiler i dova toner skapar du värme i kontrast mot den kala marmorn. Experimentera med diskhanddukar i beige eller gammalrosa kuddar i kökssoffan. Textiler är lätt att byta ut och gör det möjligt att med små medel ge ditt kök ett lyft.

 

4. Ljussättning är A och O

Genomtänkt ljussättnings är A och O när du inreder ditt hem. När det kommer till köksbelysning behöver du överväga både funktion och stämning. En kombination av både allmänljus och mindre ljuspunkter är allra bäst. Investera i en gedigen taklampa över din matplats och justerbart ljus i form av spotlights över köksbänken. Lägg till mindre lampor och ljuslyktor i hörnen för att skapa en hemtrevlig stämning.

 

5. Trä + marmor= sant

Marmor och trä är varandras motsatser vilket tillsammans skapar en snygg kontrast. Låt dina skärbrädor eller brickor i trä bli en del av inredningen genom att skapa stilleben med kryddor och örter. För att skapa ett iögonfallande stilleben tänk på att lyfta motsatser och skapa nivåskillnader. Våga experimentera och ta sedan ett steg tillbaka för att se helheten.

 

Lycka till!


Varan tillhör Obelix Marmor tills betalning skett till fullo. Godkänd för F-Skatt. Urtagsskivor mindre än 30 mm tjock, i natursten, ingen garanti mot sprickbildning.