7 viktiga saker du bör känna till

innan du köper en pizzaugn

1. Tillgängligt utrymme hemma

Mät upp det tillgängliga utrymmet för installationen av din pizzaugn, så att den passar bekvämt och ger dig tillräckligt med utrymme att röra på dig för matlagning och umgänge. Dessutom bildar vedeldade pizzaugnar rök så överväg en lång skorsten för att få bort röken ur kockens väg. Till våra vedugnar ingår en 115 cm hög rostfri skorsten med regn huv till.

Om du inte flyttar någonstans under de kommande 5 åren kan du överväga en tyngre ugn till din trädgård. Våra vackra autentiska tegelugnar från Portugal väger från ca 600 kg, de är tunga, så de måste ha en permanent plats tills du bestämmer dig för att flytta den i framtiden. Ugnen är avsedda för utomhusbruk och den ska stå under skydd för fukt och regn.

2. Mängden mat du planerar att laga

Olika hem och behov kommer att kräva olika sorters pizzaugnar, och mängden mat du planerar att laga i din pizzaugn kommer kanske vara den största faktorn när det kommer till storleken på ugnen du behöver. Vissa hem pizzaugnar, kan tillaga en till två pizzor, medan större ugnar, kommer att kunna klara mer mat för en större familj eller de som ofta är värdar för en större grupp gäster.

Våra ugnar är 100 x 100 utvändigt och 80 x 80 cm invändigt. Och den har kapacitet att tillaga två stycken 30 centimeters pizzor åt gången.

De bästa utomhus pizza ugnarna kommer att hålla en livstid så tänk på vilken typ av kapacitet du kan behöva 5 till 10 år längs vägen.

3. Design och material

Utformningen av din pizzaugn är viktig; ett vanligt misstag som många kunder gör är att de ofta väljer en billigare pizzaugn modell som inte är byggd tillräckligt effektivt för att tillgodose deras behov. De typer av material som används för en traditionell pizzaugn är lika viktiga som dess design. Olika typer av material som tegel, sten, stål eller andra material kommer direkt att påverka ugnens effektivitet och dess pris.

4. Bränslealternativ

Vilken typ av bränsle du använder för din ugn kommer definitivt att påverka smaken på din mat. Om du föredrar smakerna av vedeldade pizzor, välj en vedeldad pizzaugn, som är ett populärt val för pizzaugnar i trädgårdar; förutom det faktum att de producerar utmärkta smaker för din mat, behöver de inte heller ett eluttag. Andra bränsletyper du kan välja är gas, el eller kol. Om du letar efter en pizzaugn som tänds och värmer supersnabbt, kanske du vill överväga en gas pizzaugn.

5. Research är nyckel till bästa valet

När du köper en pizzaugn till din trädgård är noga research ofta nyckeln till att hitta den bästa pizzaugnen för ditt hus. Som du har lärt dig finns det många märken och modeller av pizzaugnar både för inomhus och utomhus.

Det är ofta inte möjligt att fysiskt röra olika utomhus pizzaugnar innan du köper, så lär känna din återförsäljare. Ring dem, berätta exakt vad du föreställer dig och låt dem hjälpa dig att hitta den perfekta pizzaugnen. (och när vi säger ”DEM”, vet du att vi menar ”OSS”, eller hur?)

Hos oss kan du alltid komma och klämma och känna på våra pizzaugnar innan du bestämmer dig. Vi finns på Ekvändan 6 i Helsingborg.

Ring oss så vi hjälper dig i rätt riktning för att hitta en ugn som passar dina önskemål.

 

 Notera: Eftersom dessa ugnar är handgjorda är inga två exakt likadana – måtten kanske inte är exakta men är nära. Vi erbjuder våra ugnar i två olika färger. Svart eller röd är de färger vi har.

6. Pizza Ugnstemperaturer

Pizzor, tunnbröd och smörgåsar kan tillagas i temperaturer mellan 300°C – 450°C genom att placera dem på det mycket varma ugns golvet. Kom ihåg att om din ugn kupol är 450°C kommer ugns golvet vanligtvis att vara kallare än den temperaturen. Du måste experimentera med hur din egen ugn fungerar. Vi rekommenderar att du tillagar dina pizzor vid cirka 370°C – 425°C. Att tillaga vid en högre temperatur är bra för kommersiellt bruk, men för matlagning i hemmet leder det ofta till brända pizzor om du inte tittar på och vänder dina pizzor snabbt. Att experimentera är ett bra sätt att hitta det som fungerar bäst i din ugn! Glad matlagning!


7. Produktivitet 

30 pizzor per timme. Lagar pizza på 60-90 sekunder och har kapacitet att tillaga två stycken 30 centimeters-pizzor åt gången. Ugnen använder cirka 3 kg ved per timme beroende på fukt och träslag.