Underhåll av natursten


Rengöringsmedel - 250 kr 500 ml

Q-Action - Rengöringsmedel

Ett rengöringsmedel speciellt framtagen för kvartkomposit såsom Silestone och Dekton samt Granit. 

Särskilt lämplig för djuprengöring av köksbänkskivor. Q-Action har vissa egenskaper som gör den till en unik produkt på marknaden:

Håller mekaniska glansen över tiden (till skillnad från andra rengöringsmedel som är aggressiva och kan påverka glansen). 

Förbättrar glansen efter varje användning.
Rengör alla typer av fläckar (vin, olja, citron, märkpenna).
En sk.PH- Dermoprotektor vårdar händerna. 
Innehåller självtorkande komponenter och naturlig tvål.

Granitolja - 250 kr 250 ml

Zinolin - Granitolja

Specialframställd, transparent olja för behandling och underhåll av granit och andra porösa stensorter. Oljan tränger ner i ytan och skyddar materialet från uttorkning och fläckar samt framhäver materialets naturliga färg och struktur.
Att olja in
Stryk ett tunt lager på stenen med en trasa, torka bort överflödig olja och låt det ligga över natten. Torka sedan skivan som vanligt.


Marmorpolish - 250 kr 250 ml

Zinolin - Marmorpolish

Vaxemulsion speciellt framtagen för behandling och vård av marmor och annan hård, icke-porös sten. För att ge stenen sitt grundskydd ska Zinolin marmorpolish appliceras. Stryk på ett tunt lager. Låt torka i några minuter. Polera upp till glans med en torr trasa. Detta bör upprepas 1 gång per år.

Då marmor är en porös stensort måste man vara extra försiktig med ämnen som kan färga av sig, till exempel rödvin, syror, stekfett, kaffe, bärsaft med mera.

Clean and Shiny - 300 kr 180 g

Poleringsmedel för diskbänk.

Rengör, polerar blankt konserverar på samma gång.

Enkelt att använda och otroligt drygt.

Perfekt för alla ytor i Ert kök och badrum.

Anti-Fläck Nano - 350 kr 250 ml

Akemi - Antifläck Nano

Används för vatten- fett- och oljeavvisande behandling av polerad och rå natur- och konststen inom- och utomhus.  (såsom marmor, granit, sandsten, Cotto, keramiska plattor och terazzo). Nedsmutsning förhindras eller kan avlägsnas lättare. Den skyddande effekten uppnås efter några minuter och fullständigt efter 2 - 3 timmar.  

Produkten är en väderbeständig impregnering som inte gulnar med snabb och flera års hållbarhet. Stenen bibehåller sin andningsförmåga. Produkten ger normalt ingen färgförändring, stenens naturliga färg bibehålls. Särskilt okänslig mot smuts genom "nano"-avrinningseffekt.

Färgförstärkelse - 350 kr 250 ml

Akemi - Färgförstärkning / Super Darkener

Användningsområde: Mörk sten, Defekta ytor, Polerade och finslipade ytor
Produktfördelar: Döljer repor och småsprickor, inom och utomhusanvändning, livsmedelsgodkänd. Färgförstärkning Super, särskilt lämpad för mörk sten.

Färgförstärkning Super används även som impregnering

Färgförstärkning Super Akemi en väderbeständig produkt med långtidsverkan för inom- och utomhusbruk. Akemi Färgförstärkning Super är särskilt lämplig för färgförstärkning av mörk sten. Färgförstärkning Super döljer repor och småsprickor och ger därför stenytan ett homogent utseende.

Lämpligast för finslipade eller polerade ytor. Färgförstärkning super har även en utomordentlig impregnerande effekt.

Livsmedelsgodkänt - Färgförstärkning Super är godkänd att användas i miljöer med livsmedelshantering.

Förbrukning: ca. 10 – 20 m2/liter; beroende av ytans absorptionsförmåga.

Dana Lim - Montage/Exstra - 150 kr

Dana Lim Montage Ekstra 292 montagelim, vit, 290 ml

Neutralt och lättarbetat montage lim för inom- och utomhusbruk. Kan användas på väggar, tak och golv för uppsättningar av speglar, paneler och kakelplattor. Limmet fäster på de flesta material så som trä, glas, betong, mursten, glasfiber, plexiglas och vissa typer av gummi.